DUOFIETSEN
 
IS   PLEZIER   VOOR     TWEE


Gastenboek

Henny Koster-Tiben
05-05-24 11:11:02
2 Mei voor het eerst dit jaar weer gefietst. Het was stralend weer, behoorlijk warm, maar er stond een lekker windje. Het was weer een heerlijke tocht. Eigenlijk is het altijd erg fijn want de vrijwilligers zijn ontzettend aardig, als je geen aardig mens bent word je vast ook geen vrijwilliger. En ook de gasten zijn altijd blij, dus de stemming kan niet anders dan vrolijk zijn. We hebben wat gerust in Gees bij Talenti. Wat is dat een fijn restaurant. Heerlijk ijs en bij de koffie ook altijd een glas water en een mini-ijsje , zo de moeite waard. Het is er meestal ook druk, maar nog altijd een plek re vinden voor 6 personen. Deze keer waren we met 7 personen want de coördinator Henk Nieuwenhuizen fietste achter de stoet aan. Hij wilde een keer de tocht meemaken. Ik verheug me er altijd op, ook al ben ik na afloop best moe, dat heb ik er graag voor over. Dus nu maar hopen dat het een lekkere zomer wordt, zodat elke rit door kan gaan. Vrijwilligers BEDANKT.
Henny Koster-Tiben
07-06-23 15:11:56
Dinsdag 6 juni ben ik weer mee geweest met het duofietsen. En het was weer heerlijk. Ik geniet er steeds zo veel van. Komen we weer langs zulke prachtige plekken. Mooi weer, volop zon, wat is Drenthe toch mooi. Dat zie je heel goed als er over paadjes gereden wordt waar je met de auto niet kan komen. We zagen een hele grote kudde koeien (leven koeien in een kudde, of in iets anders ?) licht cremekleurig. Allemaal op een hoopje bij elkaar. Koffie gedronken in Gees. Heel de tijd zon. Zo erg, dat ik vanmorgen ontdekte dat ik door mijn dunne broek zelfs licht verbrand ben. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Dacht eerst even: wat heb ik nu weer voor “afgrijselijke” ziekte, hele rode dijbenen. Dat kan dus, door je kleren heen verbranden. Leuke gesprekken gehad, ook tijdens de koffiepauze, waarbij gedacht werd: even doorgaan en we blijken allemaal familie van elkaar te zijn. Dat is zo leuk he, die luchtige gesprekken tijdens het fietsen. Ik kan daar dagen op teren. Dankjewel vrijwilligers !!!
Henny Koster-Tiben
25-05-23 18:46:42
Woensdag 24 mei weer gefietst. Dit keer gingen een paar dames van de gemeente Coevorden mee om voor de gemeente te laten zien en horen hoeveel plezier dit voor de mensen is. Er werden een paar interviews gedaan en ook best veel foto,s. Zij waren met de auto en konden dus niet overal achter ons aan rijden, maar op ieder kruispunt met een normale weg stonden ze klaar voor foto. Het was een heerlijke fietstocht. Wel beetje koude wind, maar goed te doen. We gingen naar de Bakkershoeve in Meppen. Het is daar zo leuk,. Een hele vriendelijk gastheer en een mooie plek. Dit keer zaten we binnen, omdat het wel fris was. En wat ook een leuke bijzonderheid was, de dames van de gemeente betaalden onze koffie/thee met gebak. Op de terugweg ontdekte ik ineens dat er een drone om ons heen vloog. Echt lachen, we werden bespied. We hebben het elfenbos deze keer niet gezien, omdat ik mijn enkel verzwikte bij ons vertrek en dus viel. Werd gelukkig op tijd opgevangen, anders was het erger geweest, denk ik. Nu een dag later heb ik er meer last van dan op de dag zelf. Maar het stelt niet echt iets voor hoor. Was weer een fijne rit met gezellige mensen. ( is eigenlijk altijd gezellig )
Henny Koster-Tiben
18-04-23 20:23:48
Vandaag weer begonnen met het duofietsen. Het was weer een heerlijke rit. Stralende zon, maar wel af en toe koude wind, maar gelukkig zaten er moffen aan het stuur, dus ik heb ieder geval geen koude handen gehad. We hebben koffie gedronken ergens in Odoorn. Het restaurant was een prima plek. Waar we gingen zitten was een laag gedeelte dat omringd werd door bomen, dus helemaal uit de wind. Daar was het heerlijk warm. Daar was ook een uitkijktoren. Misschien weten jullie de precieze plek. Het was weer heel gezellig. Even leek het dat de accu leeg was op de fiets van Jettie en mij, dus dat werd zwaar werken voor Jettie (mijn chauffeur) maar met vereende krachten bleek de andere accu het gelukkig weer te doen. We hebben best lang gereden, want we moesten ergens omrijden. Ik voel nu ook dan goed dat ik veel spieren heb. Maar dat was de moeite waard. Bedankt vrijwilligers !!


Henk Tip - 4 oktober 2022

Hoewel het seizoen bijna ten einde is, laat de herfst zich de laatste dagen van de goede zien! Gisteren dus nog even een prachtige en grenzeloze fietstocht gemaakt..., net over de grens bij onze oosterburen zijn mooie fietspaden en achteraf weggetjes voeren je door een prachtig landschap. De deelnemers hadden er weer duidelijk zin in en er werd weer heel wat afgekletst. Via Klein Ringe en deels langs de Vechte richting Emlichheim voor de koffie... Die laat zich bij zo'n fietstochtje altijd prima smaken, met als bijkomend voordeel dat men in die Heimat geen kinderachtige kopjes inschenkt maar een "richtige tasse..." Na deze aangename verpozing werd weer koers gezet naar Schoonebeek. Bijna bij de grens aangekomen, werden we geëscorteerd door een paar vrolijke keffertjes, die kennelijk zin hadden in een uitje. Of we ze toespraken in Drents, Duits of Spaans, ze weken helaas niet van onze zijde... Omkeren dus, waar we op bijna een kilometer afstand het baasje troffen. Daarna bereikten we zonder oponthoud weer de thuisbasis. Al met al een geslaagde middag, maar ook een geslaagd seizoen. Veel mensen even uit de eenzaamheid en uit de sleur van elke dag in verzorgingstehuis of elders, Blijde gezichten die met wat aandacht en af en toe een grap en een grol een heerlijke middag beleven, daar deden we het voor...


Henny Koster - 5 juli 2022

Vandaag een héérlijke fietstocht gehad. We kwamen op zoek naar koffie of ijs terecht bij de Bakkershoeve. Wat was dat leuk. Echt wel de leukste koffieplek die ik bezocht heb. Zo gezellig, de eigenaar kwam er gezellig bij zitten. Niet duur. En voor we weg gingen wees hij ons nog op de elfentuin. Zooo prachtig. Ik ben heel blij thuis gekomen. Ga er graag nog een keer naar toe.inTh


Lida Soeters - 15 juni 2022

Hallo allen.
Vanmiddag zijn wij met 2 fietsen ( 1 in de revisie i.v.m. de accu) ook naar Emmen geweest. Onze ronde begon in Sleen, via Erm, over het nieuwe viaduct, door Noord-Barge naar het Raadhuisplein. Daar was het gezellig druk, er waren kinderen aan het "zwemmen" in de watertjes, er waren jongelui met een activiteit bezig en op de grasveldjes en de speeltoestellen was het heerlijk vertoeven vanwege het mooie weer. Daarna door de
het Renzenpark, de oude dierentuin ( wat een aftakeling bij de entree), via de Bloemenklok van Zegering Hadders, terug naar Noord-Barge en vervolgens naar de getipte Stadsboerderij.
Een aanrader vanwege de ruimte, het lekkers en de vlotte bediening. Alle documentatie was op maar op de site van 't Nije Hoff moet je alles kunnen vinden.
Vervolgens via Westenes en Noord-Sleen weer terug naar Sleen.
Sleen is echt vreselijk om doorheen te rijden, de straat schudt je helemaal door elkaar.
TIP: Kunnen we de burgemeester, die nu ook in Sleen woont, een keer uitnodigen voor een ritje! Misschien wordt er dan iets gedaan met de klacht die ik al jaren geleden heb ingediend. Toen zijn alle vervelende plekken genoteerd, maar helaas was de geldpot leeg.


Jennie de Vries - 2 juni 2022

Dag allemaal,
Vanmiddag was het veel beter weer dan gisteren: heerlijke fietstocht gemaakt!
Met 6 dames op pad.
De wens van één van de dames was om een bezoekje te brengen aan 'de Stadsboerderij 't Nije Hoff' in Emmen.
Eerst moesten we nog één van de dames uit Noord-Sleen halen.
Dus via Noord-Sleen en Westenesch richting Emmen.
Wat een mooi, groot terras hebben ze daar bij die boerderij!
Een mooie locatie om even pauze te houden en onszelf te verwennen met koffie/thee met appeltaart, een wafel met verse aardbeien en slagroom of een ouderwets plakje koek met roomboter erop.
Via een stukje Delftlanden, door het Noordbargerbos, Erm, door Diphoorn terug naar Noord-Sleen.
Het was rond 17.00u. toen we weer bij de Schoel waren.
Iedereen was blij en tevreden met deze weer gezellige middag.
En daar doen we het voor toch!?
Groeten,
Jennie de Vries.


Gerda Scheffer - 12 mei 2022

Gisteren 11 mei hebben wij met 3 bewoners van de Schoel uit Sleen weer een prachtige duofietstocht gemaakt.
Van Sleen naar Oosterhesselen, naar Gees en toen naar Meppen waar we heerlijk koffie hebben gedronken bij www.nonaschepijs.nl.
We werden hier erg vriendelijk geholpen en de dame van de bediening vond het geen probleem om apart af te rekenen met iedereen.
Daarna vervolgden wij onze weg door het Bos weer naar Sleen.
Om 17.00 uur kwamen we weer aan bij de Schoel.
Het was een heerlijke zonnige fietsmiddag.
Iedereen heeft enorm genoten.
Groeten van Gerda Scheffer 


Henk Tip - 10 mei 2022

We zijn weer gestart in Schoonebeek! Na een eerste wat frisse week in mei, laat de 2e week zich van de goede kant zien. Heerlijke temperatuur om te fietsen met af en toe een koel briesje. De deelnemers hebben er weer zin en en wij als vrijwilligers ook! Er wordt door deelnemers en vrijwilligers weer flink gekeuveld en onderweg smaakt de koffie en thee bij café "Dom Proat" op Weijerswold weer prima! Gastvrije ontvangst overigens door de cafébaas... Met 2 nieuwe duofietsen die lopen als een zonnetje is de tocht een peulenschil, je hoeft de pedalen amper aan te raken en je vliegt vooruit... Door en ander type accu is de actieradius veel groter en onderweg een accu verwisselen is er niet meer bij... Als dit de trend wordt het nieuwe seizoen dan tekenen wij er voor...